Slotkoor is weer terug in Nederland

Walawalawalawala!

De meeste zangers zijn weer terug in Nederland. Anderen hebben hun Slotkoor-vakantie verlengd met nog een paar weken vakantie. Veel plezier Fokko en familie, Maike, Marijke en Rob!

De tweede dag ging het bestuur naar Uffenheim, naar de slager om veel vlees te bestellen voor de Barbecue en voor op brood. Eerst werden we geholpen door een lichtelijk gestreste dame, waarna zij de chef voor ons geroepen heeft. Hij riep direct: "Ah, Schlosschor ist wieder in Deutschland!" om vervolgens korting en worsten uit te delen. We komen al negen jaar in Markt Nordheim en Uffenheim dus het zit altijd bomvol bij de concerten bij Schloss Seehaus. Het hele dorp was uitgelopen.

Het concert op zondag was ook fantastisch. Geen Nürnberg dit jaar, maar de pittoreske kerk van Münchsteinach, die verlicht was met honderden kaarslichten, was dit jaar onze tweede concertlocatie. Alle zangers hadden een lampje op hun koormappen om de noten te kunnen zien. Fokko zei dat we eruit zagen als engeltjes met die lampjes die deels ons hoofd beschenen.

's Avonds na dit concert was er nog de bonte avond met diverse hilarische optredens. Een mooie nieuwe traditie!

Bestuur vertrekt morgen

Maike, Geert en Agnes vertrekken donderdag 20 juli om 07.00 uur naar Markt Nordheim. In de kleine Citroën C3 van Maike wordt het behoorlijk proppen om alle bagage mee te nemen, maar dat zal wel goed komen. We zullen het nodige voorbereiden in Markt Nordheim, zoals broodjes bestellen, wijn bestellen bij Herr Probst, en alle accomodaties bezoeken zodat jullie zaterdag in een gespreid bedje terecht komen.

Inzeepdag komt eraan

Inzeepdag komt eraan

Nog 2 weken wachten en we zien elkaar eindelijk op de inzeepdag! We gaan zingen op een mooie locatie; het Muziekgebouw aan het IJ. Met een beetje mazzel liggen er grote cruiseschepen naast het muziekgebouw om te bewonderen. Het eerste deel van de repetitie wordt door Fokko Oldenhuis gedirigeerd, 's middags neemt repetitor Lieke Broekhuijsen de repetitie over. Er volgt nog een nieuwsbrief met meer informatie over de inzeepdag. Houd je mail in de gaten!

Slotkoor 2017 staat in de startblokken

Het koor is zo goed als compleet. Nieuwe leden, oudgedienden, jongere zangers, oudere zangers; het is een mooi gezelschap al met al.

Een van de hoogtepunten dit jaar wordt het optreden in Münchsteinach. We zullen niet naar Nürnberg gaan maar naar een prachtige middeleeuwse kerk, die verlicht wordt met honderden kaarsen. Het belooft een heel enerverende ervaring te worden.

Slotkoor 2016: Het koor is gevormd!

Slotkoor 2016: Het koor is gevormd!

Na wederom succesvolle audities hebben we weer een mooi koor kunnen samenstellen. We kijken nu al uit naar de inzeepdag eind juni waar we de koorklank voor het eerst zullen horen!

Het programma is ook compleet en af en zoals het Slotkoor betaamt zullen er weer wat stukken van Sweelinck in zitten, maar uiteraard ook hedendaagse muziek.

Vorig jaar hebben we, naast ons concert in de mooie Nicolaï Kerk (Utrecht), ook een concert gegeven op de bijzondere locatie Kasteel Doorwerth. Dit jaar gaan we in een ander kasteel optreden, namelijk Kasteel Heeswijk!
Bij agenda vind je meer informatie over de data, de concertkaarten kun je binnenkort reserveren.
Zodra dat mogelijk is, laten we weer van ons horen!

Het lékkerste toetje van 2015: Tiramisu!

Het lékkerste toetje van 2015: Tiramisu!

Martijn Kortleve en Veerle de Brouwer gingen in 2015 voor het eerst mee met Slotkoor als koks. En wat hebben ze zaaalig gekookt!

We hebben hen het recept voor een heerlijke Tiramisu weten te ontfutselen, succes met punten scoren tijdens de Feestdagen :)

(klik op de titel hierboven om verder te lezen)