Slotkoor 2019 gaat bijna van start

Het voorbereiden van Slotkoor is geen sinecure. Het kost het bestuur een jaar van vergaderen, audities houden, nieuwsbrieven versturen, concertlocaties bezoeken, nog meer vergaderen. Maar het is gelukkig ook erg leuk om in het bestuur te zitten, met veel uitjes naar Kijkduin, lunchen, drinken en creatieve ideeën bedenken voor de Slotkoorweek.

En het is ons weer gelukt! Het koor is rond, de stemverdeling is na de 4e versie eindelijk definitief, de bladmuziek is verstuurd, alle locaties zijn geboekt, de flyers zijn ontworpen.

Op 23 juni start Slotkoor 2019 officieel met de eerste repetitie, de zogenaamde inzeepdag. Hier worden alle koorleden klaargestoomd voor de week in Markt Nordheim, eind juli. Een spannende dag voor nieuwe koorleden, want zou het wel leuk zijn, zou de dirigent niet te streng zijn en de muziek niet te moeilijk? En voor eerdere deelnemers is het een heerlijk weerzien na twee jaar.

Na de inzeepdag begint het bij iedereen te kriebelen. De dag is een succes, de noten zitten er al behoorlijk goed in, je hebt nieuwe, leuke mensen leren kennen en na afloop samen gegeten en gedronken. En dat is nog maar een voorproefje van de Slotkoorweek!

Slotkoor 2017 meer dan quitte!

Slotkoor 2017 meer dan quitte!

Jawohl jawohl!

Dankzij de grote opkomst en het enthousiaste publiek, is het Slotkoor in 2017 meer dan goed gelukt om quitte te draaien. En dat was precies wat we nodig hadden, want om uit te pakken tijdens ons 10-jarig bestaan willen we natuurlijk ook wel de mogelijkheden hiertoe hebben. Het moet zowel voor de zangers als het publiek een feestje worden!

Een koorwerk voor dubbelkoor (jaja, dus veel meer mensen mee dan de reguliere 32 zangers...), grotere concertzalen etc. Wat het écht gaat worden houden we nog even geheim....

Wil je op de hoogte worden gebracht zodra we weer zangers zoeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief door HIER te klikken!

Slotkoor is weer terug in Nederland

Walawalawalawala!

De meeste zangers zijn weer terug in Nederland. Anderen hebben hun Slotkoor-vakantie verlengd met nog een paar weken vakantie. Veel plezier Fokko en familie, Maike, Marijke en Rob!

De tweede dag ging het bestuur naar Uffenheim, naar de slager om veel vlees te bestellen voor de Barbecue en voor op brood. Eerst werden we geholpen door een lichtelijk gestreste dame, waarna zij de chef voor ons geroepen heeft. Hij riep direct: "Ah, Schlosschor ist wieder in Deutschland!" om vervolgens korting en worsten uit te delen. We komen al negen jaar in Markt Nordheim en Uffenheim dus het zit altijd bomvol bij de concerten bij Schloss Seehaus. Het hele dorp was uitgelopen.

Het concert op zondag was ook fantastisch. Geen Nürnberg dit jaar, maar de pittoreske kerk van Münchsteinach, die verlicht was met honderden kaarslichten, was dit jaar onze tweede concertlocatie. Alle zangers hadden een lampje op hun koormappen om de noten te kunnen zien. Fokko zei dat we eruit zagen als engeltjes met die lampjes die deels ons hoofd beschenen.

's Avonds na dit concert was er nog de bonte avond met diverse hilarische optredens. Een mooie nieuwe traditie!

Bestuur vertrekt morgen

Maike, Geert en Agnes vertrekken donderdag 20 juli om 07.00 uur naar Markt Nordheim. In de kleine Citroën C3 van Maike wordt het behoorlijk proppen om alle bagage mee te nemen, maar dat zal wel goed komen. We zullen het nodige voorbereiden in Markt Nordheim, zoals broodjes bestellen, wijn bestellen bij Herr Probst, en alle accomodaties bezoeken zodat jullie zaterdag in een gespreid bedje terecht komen.

Inzeepdag komt eraan

Inzeepdag komt eraan

Nog 2 weken wachten en we zien elkaar eindelijk op de inzeepdag! We gaan zingen op een mooie locatie; het Muziekgebouw aan het IJ. Met een beetje mazzel liggen er grote cruiseschepen naast het muziekgebouw om te bewonderen. Het eerste deel van de repetitie wordt door Fokko Oldenhuis gedirigeerd, 's middags neemt repetitor Lieke Broekhuijsen de repetitie over. Er volgt nog een nieuwsbrief met meer informatie over de inzeepdag. Houd je mail in de gaten!

Slotkoor 2017 staat in de startblokken

Het koor is zo goed als compleet. Nieuwe leden, oudgedienden, jongere zangers, oudere zangers; het is een mooi gezelschap al met al.

Een van de hoogtepunten dit jaar wordt het optreden in Münchsteinach. We zullen niet naar Nürnberg gaan maar naar een prachtige middeleeuwse kerk, die verlicht wordt met honderden kaarsen. Het belooft een heel enerverende ervaring te worden.