(voor 4 personen)

Tijdens de slotkoorweek wordt er heerlijk gekookt door onze vaste koks waarbij we jullie wel een beetje willen laten meegenieten van dit fijne eten. Dit is het eerste recept in de reeks: hét recept van 2013!


Ingrediënten

  • 200gr. rijstnoedels 
  •  3 uien             
  • 3 tenen knoflook       
  • 2 el rijstmeel
  • 2 el kikkererwtenmeel 
  • 200 ml olie
  • 2 stuks forel (of andere riviervis)
  • 1/2 el koenjit  
  • 1 stengel citroengras
  • 1 duimbreed stuk gember
  • 1 pepertje (gedroogd)
  • 30 ml vissaus
  • 1/2 blik kokosmelk
  • 2 hardgekookte eieren, in kwarten
  • handvol fijngehaakte ongezouten pinda's
  • 2 limoenen, in kwarten
  • 1 bos koriander, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Bereid de noedels zoals beschreven op de verpakking. Laat afkoelen en bewaar het in koud water.
  2. Verhit een koekenpan. Als de pan heet is voeg rijstmeel en kikkererwtenmeel en verhit tot het verkleurt tot donkerbruin. Verwijder pan van vuur en bewaar het gebakken meel in een aparte kom.
  3. Snijd 1 ui in ringen.
  4. Verhit 2 el. olie in een koekenpan en bak hierin de uiringen glazig.
  5. Voeg de vissen toe, citroengras (gekneusd), pepertje, vissaus, koenjit, gember (gekneusd) en 500 ml. water.
  6. Breng aan de kook. Kook op laag vuur ca. 10 minuten. Draai het vuur uit en laat afkoelen.
  7. Als de soep is afgekoeld verwijder citroengras, gember en pepertje en gooi dit weg.
  8. Verwijder de vissen en haal het visvlees eraf. Gooi de graten weg en voeg het visvlees weer terug aan de soep.
  9. Snijd de overgebleven 2 uien in ringen en de knoflook in plakjes.
  10. Verhit de rest van de olie in een pan en frituur hierin de uiringen. Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Als alles mooi bruin is, haal ui en knoflook eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op wat keukenpapier.
  11. Verhit de soep met vis opnieuw en voeg kokosmelk en gebakken meel toe. Breng aan de kook.
  12. Verdeel de noedels over 4 kommen. Giet hierover de vissoep (die nu wat dikker is geworden als het goed is).
  13. Garneer met koriander, ei, pinda's, limoen en gefrituurde ui en knoflook

(foto: Charles Haynes)

Comment