Martijn Kortleve en Veerle de Brouwer gingen in 2015 voor het eerst mee met Slotkoor als koks. En wat hebben ze zaaalig gekookt!

We hebben hen het recept voor een heerlijke Tiramisu weten te ontfutselen, succes met punten scoren tijdens de Feestdagen :)


Recept Tiramisu

Aantal personen: 8

Ingrediënten:

125 ml slagroom
75 g witte basterdsuiker
4 eieren
500 g mascarpone
5 el amaretto
200 ml espresso
250 g lange vingers
8 el cacaopoeder

Bereidingswijze:

1) In een kom de slagroom met 15 g van de suiker bijna stijf kloppen. Splits de eieren en klop in een andere kom de dooiers met de rest van de suiker in 5 min. tot een romig mengsel met een handmixer. Meng de mascarpone in gedeelten door het dooiermengsel. Spatel de slagroom luchtig door het mengsel.

2) Roer in een ondiep langwerpig schaaltje de likeur door de espresso. Doop de lange vingers een voor een in de koffie en leg ze met koffiekant boven in de schaal. Strijk de helft van mascarponemengsel erover uit. Maak nogmaals een laag met de rest van de lange vingers en mascarpone.

3) Laat de tiramisu minstens 1 uur (mag gerust langer! Hoe langer hoe steviger) in de koelkast opstijven. Haal de tiramisu kort voor serveren uit de koelkast en bestrooi hem royaal met cacaopoeder.

Eet smakelijk! :)

1 Comment