Het voorbereiden van Slotkoor is geen sinecure. Het kost het bestuur een jaar van vergaderen, audities houden, nieuwsbrieven versturen, concertlocaties bezoeken, nog meer vergaderen. Maar het is gelukkig ook erg leuk om in het bestuur te zitten, met veel uitjes naar Kijkduin, lunchen, drinken en creatieve ideeën bedenken voor de Slotkoorweek.

En het is ons weer gelukt! Het koor is rond, de stemverdeling is na de 4e versie eindelijk definitief, de bladmuziek is verstuurd, alle locaties zijn geboekt, de flyers zijn ontworpen.

Op 23 juni start Slotkoor 2019 officieel met de eerste repetitie, de zogenaamde inzeepdag. Hier worden alle koorleden klaargestoomd voor de week in Markt Nordheim, eind juli. Een spannende dag voor nieuwe koorleden, want zou het wel leuk zijn, zou de dirigent niet te streng zijn en de muziek niet te moeilijk? En voor eerdere deelnemers is het een heerlijk weerzien na twee jaar.

Na de inzeepdag begint het bij iedereen te kriebelen. De dag is een succes, de noten zitten er al behoorlijk goed in, je hebt nieuwe, leuke mensen leren kennen en na afloop samen gegeten en gedronken. En dat is nog maar een voorproefje van de Slotkoorweek!